Inzicht in een hybride OK

Geplaatst op 25 juni 2019

Afgelopen dinsdag 18 juni organiseerde AT Osborne in samenwerking met het Diakonessenhuis Utrecht een minisymposium over de hybride OK. Hybride operatiekamers worden steeds meer ingezet om de vasculaire, traumatologische en interventionele patiëntenzorg te verbeteren. Steeds meer ziekenhuizen maken zodoende de keuze voor een hybride OK. Zo ook het Diakonessenhuis Utrecht en het Spaarne Gasthuis.

Ervaringsdeskundigen John Taks (voorzitter raad van bestuur Diakonessenhuis), Mattijs de Vries (vaatchirurg Diakonessenhuis) en Bart Titulaer (klinisch fysicus en hoofd investeringscommisie Spaarne Gasthuis) vanuit hun perspectief inzicht in de meerwaarde van een hybride OK en wat de strategische afweging en organisatie is die komt kijken bij het wel of niet realiseren van een hybride OK. Daarnaast vertelde collega Peter van Hooff over de systeemkeuzes, trends en ontwikkelingen van hybride OK’s en rekende Elske Visser aan de achterliggende zorgvraagprognose. De dag werd afgesloten met een borrel en rondleiding door de pas gebouwde Hybride OK van het Diakonessenhuis.

We kijken terug op een zeer leerzame en vooral geslaagde dag. Een mooie opkomst van ongeveer 30 deelnemers vertegenwoordigden meer dan 10 ziekenhuizen. We danken de deelnemers voor hun enthousiasme en interesse. Wij bedanken het Diakonessenhuis voor hun medewerking!

Hybride OK

Plenaire sessie minisymposium