SMAT: bijdragen aan management van Smart Mobility projecten

Geplaatst op 9 augustus 2019

Nationale, regionale en lokale overheden worstelen met het optimale management van Smart Mobility projecten en programma’s. Er staat veel op het spel en alle stakeholders, zoals publieke (en private) partnerschappen, bedrijven en eindgebruikers zoeken naar en experimenteren met nieuwe rollen, verantwoordelijkheden, business modellen en competenties.

Volwassenheidsscan voor optimaal management van Smart Mobility-projecten en programma’s

Er is een grote behoefte om best practices en ervaringen inzake het managen en realiseren van Smart Mobility projecten en programma’s van verschillende steden en regio’s te delen, te monitoren en te benchmarken. Zowel voor, tijdens als na de implementatie op een volledige en vergelijkbare manier. Daarom ontwikkelen wij in Europees verband de Smart Mobility Assessment Tool (SMAT).

De SMAT wordt uitgevoerd door andere professionele collega’s vanuit andere steden en regio’s in een veilige omgeving. Niet het beoordelen maar leren van elkaars ervaringen en best practices staat centraal. Het is vergelijkbaar met een gereedheids- en volwassenheidsscan om het management en de realisatie van de betrokken projecten en programma’s te optimaliseren en waar nodig te verbeteren. Hoe groter het netwerk van Europese steden en regio’s die meedoen met de ontwikkeling van de SMAT, hoe beter het resultaat. Daarom is ook uw betrokkenheid van belang.

Het huidige internationale netwerk bestaat uit:

  • Collega’s en professionals uit het gehele geïntegreerde slimme mobiliteitssysteem;
  • Zowel publieke- en private partijen, kennisinstellingen en vertegenwoordigers van eindgebruikers;
  • Zowel beleidsmakers als uitvoerders van slimme mobiliteitsprojecten;
  • Uit onder meer Spanje, België, Noorwegen, Ierland, Finland, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Nederland.

Ontwikkel je mee?

Wat biedt het jou?

Je kunt je eigen Smart Mobility project of -programma van je eigen stad of regio inbrengen en laten verrijken door ons diverse en internationale enthousiaste team. Ook kun je zelf meedenken om het management en de realisatie van andere Smart Mobility Projecten van Europese steden of regio’s verder te optimaliseren.
Je loopt voorop bij het ontwikkelen van het optimaal managen maar ook wet- en regelgeving voor Smart Mobility-projecten en -programma’s in heel Europa. Daarnaast ben je onderdeel van een groeiend netwerk van collega’s en professionals van Europese steden en regio’s om kennis en ‘best practices’ uit te wisselen!

Download onze brochure of neem contact met ons op voor meer informatie!