Campus in 1,5 meter samenleving

Geplaatst op 4 juni 2020

Op de 1,5 meter Campus kan maar beperkt gebruik gemaakt worden van de bestaande faciliteiten. Bibliotheken en foodcorners bieden niet voldoende plekken, terwijl de totale campus in theorie wel voldoende oppervlakte heeft. Het optimaliseren van de ruimte gaat niet vanzelf. Het bieden van faciliteiten, ook op de niet gangbare plaatsen, kunnen we wel ondersteunen.

Het creëren van een goede infrastructuur helpt bij vormgeven van de Sticky Campus. Studenten hebben behoefte aan socialisatie (Gert Biesta, 2012). De hardware is één, maar het aanreiken van mooie content is daarmee nog niet gegarandeerd. Daarom kan een goede organisatorische en juridisch vertrouwde structuur helpen om dit te realiseren.

Mensen worden verleid om op zoek te gaan naar nieuwe ontmoetingspunten. Daarbij maken we onder meer gebruik van een concept dat ook te vinden is in Berlijn. Bikini Berlin is een concept met diverse niet-alledaagse winkels, die er slechts tijdelijk in zitten. Wanneer we dit mengen met foodtrucks en we plaatsen alles zo veel mogelijk in de buitenlucht, kunnen er veel meer studenten en medewerkers worden gefaciliteerd.

Wij schreven al eerder ons document ‘Reuring op de Campus’, omdat het ook los van de Corona een nuttig concept kan zijn. Dus ook later kan Campus Beheer hier profijt van hebben. In deze Whitepaper Reuring op de Campus  leest u daar meer over.