Home/Alrik Boonstra
Alrik Boonstra

Over Alrik Boonstra

Alrik Boonstra

Lid Raad van Commissarissen
Lid Raad van Commissarissen, op voordacht van de Ondernemingsraad
Alrik is sinds 2017 Executive Director Human Resources van Jumbo Supermarkten in Nederland en België en La Place restaurants. Hij is eind verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het HR beleid voor deze snelgroeiende organisatie met meer dan 90.000 gepassioneerde medewerkers. Hij heeft een passie voor mensen en in het bijzonder voor wat hen drijft en motiveert . Hij werkt in zijn rol nauw samen met de medezeggenschap, op diverse niveaus in de Jumbo en La Place organisatie. Hij is in de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de sterke groei van de organisatie, het ontwikkelingen van talent en het HR beleid van Jumbo, in de volle breedte. Hij ervaart in deze rol dagelijks dat mensen het verschil maken in het neerzetten van een unieke klantbeleving.
De visie, Urban Matters, People Matter, motiveert Alrik om vanuit zijn expertise een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de unieke AT Osborne organisatie en haar professionals.
Voor zijn huidige functie was Alrik 10 jaar werkzaam bij Korn Ferry Hay Group, een internationaal adviesbureau op het gebied van HR, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. In zijn laatste rol bij deze professionele dienstverlener was hij Managing Director voor het Nederlandse kantoor met 250 HR consultants. Hij heeft wereldwijd aan een breed scala van adviesopdrachten gewerkt, en heeft enkele jaren met zijn gezin in de V.S. gewoond en gewerkt voor Korn Ferry Hay Group.
Voordat Alrik zich is gaan specialiseren in HR was hij tien jaar werkzaam in diverse commerciële management posities bij Unilever en PepsiCo.
Alrik vervulde diverse nevenfuncties als toezichthouder in het onderwijs, en is momenteel ook lid van de Raad van Toezicht van WorldVision, een grote internationale private NGO die zich inzet voor de meest kwetsbare kinderen in 100 landen in de wereld.
Alrik heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit Maastricht, en heeft daarnaast de Post-Academische opleiding tot commissaris afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Ga naar de bovenkant