Home/Bastiaan Sommeling
Bastiaan Sommeling

Over Bastiaan Sommeling

Bastiaan Sommeling

Consultant
+31 (0)6 553 648 67 Connect op LinkedIn
Bastiaan is een ervaren coach en projectmanager. Als projectmanager heeft hij veel ervaring opgedaan in het managen van complexe projecten, processen en contracten in diverse (politiek-bestuurlijke) omgevingen in voornamelijk de infrastructuur. Als coach van teams en teamleden werkt hij vanuit verschillende perspectieven naar inzicht en begrip over (in)effectief gedrag. Daarnaast gebruikt hij zijn ervaring met dit vak voor het geven van trainingen, zowel intern bij AT Osborne als bij klanten.
Als mede grondlegger van de Project Recovery Portfolio van AT Osborne (Project Barometer, Project Review, Project Coaching en Project Recovery) is Bastiaan goed in staat projecten te helpen hun projectmanagement verder te professionaliseren, met oog voor zowel het zachte, mensgerichte deel van projectmanagement als het harde, systeem- en procesgerichte deel.
Bastiaan heeft in zijn rol van projectmanager oog voor de grote lijnen, brengt rust en is daadkrachtig en doelgericht wanneer nodig. Vanuit dit perspectief heeft Bastiaan een goed oog voor onderlinge relaties. Hiermee creëert hij draagvlak en omgevingsbewustzijn.
Als coach maakt hij gebruik van zijn kennis van projecten, stelt vragen, begeleidt reflectiesessies en zorgt dat teams vanaf de start op een positief kritische manier met elkaar het gesprek aan gaan. Hij gebruikt de kracht van reflectie, richt zich op samenwerking en draagt zorg voor inclusief leiderschap.
Ga naar de bovenkant