Erik Dijkman

Managing consultant
+31 (0)6 523 916 83 Con­nect op LinkedIn

Erik is als managing consultant Programma- & Projectmanagement verantwoordelijk voor de programma- en projectmanagement activiteiten, met name in Gezondheidszorg projecten.
Daarnaast is hij thuis op verschillende gebieden, zoals aanbesteden & contracteren, omgevingsmanagement, Reviews & Evaluaties en projectbeheersing. Hij is met name betrokken bij complexe grootschalige projecten in de gezondheidszorg (Cure sector) in de rol als bouwdirecteur, programma‑, project- of procesmanager.
Hij is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en de realisatie van het protonenbestralingscentrum HollandPTC in Delft en momenteel voor de realisatie van het Reseach & Diagnostiekcentrum (RDC) van AUMC in Amsterdam.
Erik houdt zich bezig met het aansturen van ontwerpende partijen voor de juiste vertaling van het Programma van Eisen naar voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en bestedingsgerede stukken. Hij begeleidt (innovatieve, Europese) aanbestedingstrajecten om de juiste partijen op het juiste moment te betrekken in het bouwproces. Het opstellen van gedegen contractdocumenten met helder omschreven verantwoordelijkheden, taken en op te leveren stukken, is het fundament voor een soepel te doorlopen ontwerp- en bouwproces. Erik heeft tevens ruime ervaring bij de begeleiding van bouwprojecten in de uitvoeringsfase. Hij blijft betrokken bij het project tot en met de succesvolle oplevering.
Erik’s werkwijze is professioneel en doelgericht. Het leveren van meerwaarde (van zichzelf en anderen) aan een projectteam is zijn drijfveer; vergaderen om te vergaderen zul je hem niet zien doen. Hij motiveert en verbindt teamleden. Hij werkt zeer zorgvuldig met oog voor detail, zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Daarnaast is hij geduldig en niet snel van zijn stuk te brengen.