Home/Erik Visser
Erik Visser

Over Erik Visser

Erik Visser

Consultant
+31 (0)6 460 872 98 Connect op LinkedIn
Erik is jurist omgevingsrecht en met name gespecialiseerd op het terrein van de energietransitie en duurzame gebiedsontwikkeling. Hij adviseert met name overheden en semi-overheden. Zo heeft hij meegeschreven aan de wet- en regelgeving voor het succesvolle programma windenergie op zee van het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast is Erik auteur van het artikel ‘Naar een CO2-arme energievoorziening: benut het potentieel van de Omgevingswet’, dat in het Nederlands Juristenblad is gepubliceerd.
Zijn toegevoegde waarde in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken is dat hij over degelijke juridische kennis beschikt, in combinatie met beleidsmatig inzicht en kennis van de uitvoeringspraktijk van overheden. De grote kracht van deze combinatie is dat hij de vertaalslag maakt van het strategische naar het operationele niveau. Daardoor bedenkt Erik samen met zijn opdrachtgevers praktische en haalbare juridische oplossingen met oog voor de belangen van de overheid, markt en samenleving. Het vertalen van bestuurlijke ambities in concrete oplossingen geeft hem energie.

Belang­rij­ke stap naar een­vou­di­ger en beter omgevingsrecht

2020-07-06T16:01:16+01:006 juli 2018|

De spelregels voor de fysieke leefomgeving komen in één wet bij elkaar te staan. De ministerraad heeft vrijdag 29 juni, na een positief advies van de Raad van State, ingestemd met de wetsvoorstellen voor de Invoeringswet van de Omgevingswet en de Aanvullingswet natuur van de Omgevingswet.

Ga naar de bovenkant