Home/Fanauw Hoppe
Fanauw Hoppe

Over Fanauw Hoppe

Fanauw Hoppe

Strategisch (juridisch) adviseur AT Lawyers / Coördinator Duurzame Leefomgeving
+31 (0)6 106 983 14 Connect op LinkedIn
Fanauw wil bijdragen aan een duurzame leefomgeving, waarbij de planeet nu en in de toekomst leefbaar blijft voor natuur en mens. Of het nu gaat om warmtenetten, energieprestatiecontracten, circulaire gebouwen/infrastructuur, of natuurinclusief bouwen en ontwikkelen. Die bijdrage levert hij voor AT Osborne als coördinator van het focusgebied ‘Duurzame Leefomgeving’, samen met managing consultant Joost Rengers.
Daarnaast is Fanauw gespecialiseerd op het gebied van duurzaam, klimaatpositief en circulair bouwen en aanbesteden. Zijn ervaring is dat de beste duurzame resultaten worden bereikt met commitment bij partijen, het selecteren en samenwerken op ambitie, het integreren van opgaves en bouwfaseringen (t/m energielevering) en het systematisch (gezamenlijk) doorlopen en leren van meerdere projecten met dezelfde samenwerkingspartner.
Fanauw is op zijn best in complexe en innovatieve trajecten. Uitdagingen binnen programma’s en projecten zet hij om naar haalbare doelstellingen en resultaten. Daarbij leunt hij op zijn jarenlange juridische ervaring als advocaat en zijn betrokkenheid als strategisch adviseur voor diverse opdrachtgevers. Hij bewaakt het overzicht, zorgt voor vertrouwen in een goed resultaat en zorgt voor positieve energie.
Fanauw is als strategisch adviseur en advocaat verbonden aan AT Lawyers.

Neder­land is 24,5% cir­cu­lair…, dus versnellen?

2021-01-14T15:06:06+01:0017 juni 2020|

Misschien lijkt het vreemd. Nederland is flink op weg richting de circulaire doelen die zijn gesteld. Toch is een systeemverandering nodig om te versnellen richting de zeer ambitieuze ambities. Hoe zit dat en wat betekent dit voor de bouwsector?

Cir­cu­lair bou­wen: voor den­kers en doeners

2020-07-06T15:34:24+01:005 oktober 2018|

Omdat vrijwel alle processen in de natuur cyclisch verlopen, is het logisch dat ook bouwen om een circulaire aanpak vraagt. Dat is wel anders dan hoe we de afgelopen eeuw in Europa gebouwd hebben. Marc Unger (AT Osborne) en Fanauw Hoppe (AT Lawyers) over circulair bouwen en hoe je dit contractueel kan regelen.

Con­trac­te­ren van een ambitie

2020-07-06T15:58:36+01:0012 juli 2018|

Nederland staat voor een enorme opgave de naoorlogse infrastructuur en woningbouw te vernieuwen en te vervangen. Tel daar de energietransitie en de noodzaak voor een duurzame maatschappij bij op en je weet: er ligt een geweldige ambitie voor ons.

Ga naar de bovenkant