Home/Jurgen van der Heijden
Jurgen van der Heijden

Over Jurgen van der Heijden

Jurgen van der Heijden

Consultant
+31 (0)6 214 398 30 Connect op LinkedIn
Jurgen is werkzaam als senior adviseur duurzame gebiedsontwikkeling. Hij concentreert zich op de plek en de gemeenschap. Op de plek zoekt hij naar de kracht van wat aanwezig is aan water, natuur, bodem, duurzame energie, gebouwen, woningen, apparaten, zorg, welzijn en veel meer. Hoe kunnen al deze elementen van het gebied elkaar versterken binnen een meervoudig project? Jurgen werkt aan het boven water krijgen van het verdienmodel van meervoudige projecten, en het verkrijgen van financiering daarvoor. Naast een reeks projecten schreef Jurgen hierover een aantal boeken, meest recent ‘Reinventing Multifunctionality’.
De gemeenschap is cruciaal voor de onderlinge versterking van alle elementen van een gebied, zoals energie en zorg. Naast een reeks projecten schreef Jurgen hierover een aantal boeken, waaronder ‘Productie door de Burger’ en recent ‘Markt voor gemeenschap, gemeenschap voor markt’. Tot zijn projecten met lokale gemeenschappen behoren de oprichting van meer dan twintig energiecoöperaties, en de begeleiding van een groot aantal zorgcoöperaties. Sinds eind 2015 is Jurgen een van de trekkers van Nederland Zorgt voor Elkaar, de koepel voor de honderden initiatieven van bewoners rond welzijn, zorg en wonen.

Trai­ning soci­a­le inno­va­tie in energietransitie

2020-07-06T15:48:41+01:003 september 2018|

Zet jij je in voor energie innovaties die de energietransitie helpen realiseren? Herken je dat er vaak over de techniek en de businesscase van energie innovaties goed is nagedacht, maar projecten toch vastlopen op weerstand of een gebrek aan betrokkenheid? ‘Sociale innovatie' helpt je op weg door bewezen theorieën over het gedrag van mensen toe te passen in de praktijk.

Ga naar de bovenkant