Home/Marko Marskamp
Marko Marskamp

Over Marko Marskamp

Marko Marskamp

Consultant
+31 (0)6 215 182 90 Connect op LinkedIn
Marko Marskamp is adviseur Gebiedsontwikkeling. In zijn ruimtelijke projecten wordt hij altijd gedreven door de ‘hoe’ vraag: hoe hebben we hier een probleem, hoe gaan we er samen mee om en hoe benutten we het voor een kwaliteitsslag.
Met een achtergrond in de sociale en technische wetenschappen beschouwt Marko ‘hoe’ vragen met een oor voor belangen en een oog voor mogelijkheden. Zijn analytische blik stelt hem in staat een complexiteit aan actoren en factoren snel inzichtelijk te maken. Zijn vertaling naar overzicht verbindt en ondersteunt partijen problemen om te zetten in meerwaarde.
Marko is geïnteresseerd in het samenspel van mens en technologie in de bebouwde omgeving. Dit loopt uiteen van stedelijke vraagstukken rondom stadsvernieuwing, energietransitie en verkleuring tot de rol van instrumenten en analyses in besluitvormingsprocessen. Vanuit deze invalshoek stuurt hij op processen met besef voor de dynamiek tussen technische aspecten en sociale overtuigingen. Zijn werkwijze en inzichten worden gevormd door zijn onderzoekservaring met een fascinatie voor actor-network theory.
Ga naar de bovenkant