Home/Roel Sillevis Smitt
Roel Sillevis Smitt

Over Roel Sillevis Smitt

Roel Sillevis Smitt

Consultant
+31 (0)6 11 35 19 28 Connect op LinkedIn
Een slimme juridische benadering van een project is van belang om onze maatschappelijke opgaven te kunnen realiseren: duurzaamheid, woningbouw, het bedwingen van de stikstofcrisis, gezondheid, bouwen met aandacht voor de kwaliteit van de leefomgeving. Voor ieder ruimtelijk project bevat het omgevingsrecht dan ook regels: bijvoorbeeld over milieu, energie, ruimtelijke ordening, natuur en water. Maar lang niet altijd is duidelijk hoe het recht het beste toegepast kan worden.
Mijn toegevoegde waarde is dat ik het omgevingsrecht en de nieuwe Omgevingswet op mijn duimpje ken, en dat ik op creatieve wijze kan helpen om ambities van overheden te vertalen in het gebruik van instrumenten.
Een voorbeeld is dat ik overheden help om duurzame projecten van de grond te krijgen, op juridisch houdbare wijze. Ik weet precies welke vergunningen, onderzoeken en procedures nodig zijn, bijvoorbeeld voor een gebiedsontwikkeling, en hoe je dat traject het beste kunt aanvliegen.
Maar mijn benadering van een vraagstuk is breder dan juridisch: ik ben inzetbaar voor een strak proces, een inspirerende workshop en een vernieuwende blik op een vraagstuk. Ik durf strategische keuzes te maken, en deze uit te voeren.
Ik ben een adviseur met een juridisch randje. Dat maakt dat ik multifunctioneel inzetbaar ben.
Ga naar de bovenkant