AT Osborne legt eigen duurzaamheid langs de meetlat

Hoe duurzaam ben je nu echt? Met die vraag ging AT Osborne de afgelopen maanden aan de slag. Het doel is het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. “Het is een prachtig middel”, vindt algemeen directeur Wim Demmers, “maar dit is natuurlijk pas het begin, want duurzaamheid is meer dan alleen CO2-reductie”.

praatplaat

De CO2-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van de CO2-uitstoot. Het is een CO2-managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Bij niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie, denk hierbij aan de uitstoot van het wagenpark en het kantoorpand.

CO2-footprint

Het projectteam CO2-Prestatieladder dook de afgelopen maanden in de ‘CO2-footprint’ van AT Osborne. Hoe zit het met het gas- en elektraverbruik, hoeveel brandstof gaat er per jaar doorheen en hoeveel zakelijke reiskilometers worden er gemaakt? Het leverde een helder inzicht op. Trekker van het projectteam Janine Buijs vertelt: “We hebben gekeken naar ons wagenpark. Hoeveel kilometers maken we? En met welke auto’s doen we dat?”

Hetzelfde werd gedaan voor het Nederlandse kantoor in Baarn waar AT Osborne sinds 2009 zetelt. Directeur Wim Demmers vertelt: “Het is een Rijksmonument en toen we hier kwamen hebben we het pand al een flinke update gegeven. Dit is langzamerhand al wel weer zo’n 11 jaar geleden, en we kunnen door veranderende regelgeving en andere ontwikkelingen qua duurzaamheid wel het een en ander verbeteren.”

De CO2-footprint werd gemeten over 2019 en 2020. In het jaar 2019 werd 871 ton CO2 uitgestoten door AT Osborne, en in 2020 was dit 557 ton CO2. Voor de CO2-Prestatieladder wordt 2019 gebruikt als referentiejaar, omdat de footprint van 2020 vertekend is door de coronamaatregelen. De CO2-uitstoot van 2019 staat gelijk aan het elektraverbruik van 308 huishoudens of 112 rondjes om de aarde met een dieselauto. Het grootste deel werd veroorzaakt door het wagenpark, het brandstofverbruik vormt namelijk 69 procent van de uitstoot.

Reduceren

De CO2-Prestatieladder is meer dan alleen het eenmalig meten van de CO2-footprint. “Op basis van de CO2-footprint hebben wij maatregelen opgesteld waarmee wij onze uitstoot willen verminderen. Door elk half jaar opnieuw een CO2-footprint vast te stellen, kunnen we onze voortgang bijhouden. Zo blijf je inzicht houden in je verbruik. Naast inzicht creëren en het reduceren van de CO2-uitstoot gaan we ook elk half jaar publiekelijk communiceren over de stappen die het laatste half jaar zijn gezet. Daarnaast gaan we ook actief deelnemen aan initiatieven rond de reductie van CO2. Op dit moment nemen wij al deel aan het initiatief Nederland CO2-neutraal en het platform CB’23”, legt Janine uit.

De maatregelen zijn gericht op het verduurzamen van het wagenpark en het kantoor. “Met elektrisch rijden lopen we echt nog niet voorop. We willen het meer gaan stimuleren”, vertelt Wim. Het doel is daarom om in 2024 45 procent aan elektrische auto’s in het wagenpark te hebben. Dit zorgt voor ongeveer 18 procent aan reductie. Daarnaast worden er plannen gemaakt om over te stappen op groene energie voor het kantoorpand. Daarmee wordt naar verwachting ook 18 procent reductie behaald. Ook wordt onderzocht hoe het pand verduurzaamd kan worden. In totaal gaat AT Osborne voor een reductie van minimaal 45 procent in 2024, ten opzichte van 2019.

Niveau 5

In oktober wil AT Osborne twee tredes stijgen op de Prestatieladder, naar niveau 5. Vanaf niveau 4 en 5 wordt ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector. “Onze scope 3 uitstoot voor 2019 is 2.939,3 ton CO2 en voor 2020 is het 3.288,3 ton CO2”, zegt Janine. De doelstelling is om op scope 3 3,5% minder CO2 te gaan uitstoten, door het thuiswerken te gaan stimuleren.

Spiegel

Het is niet zo dat deze bewustwording voor duurzaamheid er voor de deelname aan de prestatieladder niet was. Binnen AT Osborne wordt al enige tijd aandacht geschonken aan duurzaamheid. “Al twee jaar is er een groep Duurzaam AT Osborne, D.ATO, in ons bedrijf actief. Er werd al gewerkt aan het verduurzamen van ons kantoorpand en onze mobiliteit, de CO2-Prestatieladder vormt een mooie kapstok om deze plannen aan op te hangen. Dit maakt voor ons de CO2-Prestatieladder een middel, maar geen doel op zich”, vertelt Janine.

Wim vult aan: “D.ATO is daarnaast al een tijd bezig met het B-corps certificaat. Dat is breder dan alleen CO2. Maar er zit daarom ook een langere aanlooptijd aan vast. Een klant van ons vroeg of wij al de CO2-Prestatieladder hadden en dit leek ons een mooi instrument om op te pakken. Het houdt ons een spiegel voor. Het mooie van de CO2-Prestatieladder is dat het ook anderen stimuleert. Als wij in het vervolg een bepaald percentage leaseauto’s alleen nog in elektrische vorm willen afnemen dan geeft dat ook een signaal naar een leasemaatschappij en daaraan gekoppeld weer aan de markt. Maar het verhaal begint bij ons, bij bewustere keuzes maken.”

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de pagina over onze eigen duurzaamheid.

Wilt u meer informatie over de CO₂-Prestatieladder? Deze vindt u op de website van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).