Imaging Center officieel geopend

Geplaatst op 1 november 2019

Donderdag 31 oktober was de officiële opening van het Imaging Center. Prinses Maxima, mooie speeches, een gave film van het gebouw en een ‘mindblowing’ illusionist bij de opening van het Imaging Center. Naast de stress en de waan van de dag, goed om even stil te staan bij de successen die al behaald zijn en waarvoor we het doen! Het Imaging Center is een toonaangevend gebouw waar patiënten, onderzoek en productie (door BV Cyclotron) bij elkaar komen.

Ook BV Cyclotron VU is hier sinds kort gehuisvest in het Imaging Center. De verhuizing is wederom een complex en fascinerend project, waaraan AT Osborne een bijdrage mag leveren. Collega Erik Dijkman vertelde hoe deze complexe verhuizing in z’n werk gaat.

AT Osborne helpt mee aan de verhuizing van BV Cyclotron naar het nieuwe Imaging Center van het VUmc. Deze wereldwijde speler op het gebied van isotopen en tracers bevindt zich op ‘slechts’ 500 meter afstand van zijn nieuwe locatie. Toch is dit ‘once in a lifetime’ project erg complex. Het nieuwe gebouw moet veilig zijn voor medewerkers, patiënten en omgeving; er gaat (radioactieve) apparatuur verhuisd worden, zoals een cyclotron (deeltjesversneller) en er wordt hoogwaardige lab apparatuur besteld, geïnstalleerd en gevalideerd op de nieuwe locatie. Tevens wordt daar de productie van radiofarmaca opgestart, zonder dat de productie van het bedrijf op de oude locatie wordt stopgezet. De projectmanagers van AT Osborne zijn de spin in het web van al deze onderdelen. Zij zorgen ervoor dat de juiste vragen aan de juiste mensen worden gesteld, iedereen weet wat hij of zij moet doen, dat de onderlinge afhankelijkheden duidelijk zijn en zij bewaken de financiën van dit project.

Opening Imaging Center 2

In de media

Verschillende media besteedde aandacht aan de opening, waaronder Nieuwsuur. Ook in het Parool een leuk stuk over het nieuwe gebouw, waar Guus van Dongen spreekt over ‘een radioactieve tomtom’ en BV Cyclotron in de kelder, waarvoor wij de transitie en opstart naar de nieuwe locatie begeleiden. Een complexe en uitdagende klus om een GMP faciliteit met meerdere cleanrooms ten behoeve van de productie van radioactieve tracers te realiseren, conform de strengste regelgeving. Het Imaging Center gebouw is nu (bijna) gereed, ons werk om BV Cyclotron operationeel te krijgen begint nu eigenlijk pas. Zoals het Parool zegt: “Het huzarenstuk bevindt zich in de kelder.” Ook Amsterdam UMC schreef een artikel.