Duurzame leefomgeving
Onze samenleving gebruikt meer van de aarde dan onze planeet aankan. De gevolgen daarvan zijn steeds duidelijker merkbaar. De temperatuur stijgt, extreme droogte en wateroverlast wisselen elkaar af, fossiele energiebronnen raken uitgeput. Als wij onze omgeving ook in de toekomst leefbaar willen houden, is er slechts één conclusie mogelijk: het moet anders.
AT Osborne is doorlopend op zoek naar hoe het anders kan en helpt publieke opdrachtgevers om wezenlijk bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Daarbij hanteren wij een aanpak die draait om integraliteit, strategisch meedenken en uitvoering.
Onderwerpen zoals wonen, werken, energietransitie, klimaatadaptatie, circulariteit, omgevingskwaliteit, biodiversiteit en mobiliteit worden vaak als afzonderlijke vraagstukken opgepakt. Dit leidt er al snel toe dat verschillende partijen in dezelfde openbare ruimte ieder voor zich projecten opstarten. Maar alles hangt met elkaar samen. Het is ook mogelijk om meerdere problemen in één keer op te lossen. Dat komt de kwaliteit en de duurzaamheid van de oplossing ten goede. Bovendien wordt belastinggeld op die manier een stuk efficiënter besteed. De (her)ontwikkeling van duurzame gebouwen, of het nu maatschappelijk, publiek of privaat vastgoed is, zien we dezelfde kant op gaan: slim investeren in uitgekiende, gecombineerde oplossingen met opbrengsten op de korte en lange termijn.
AT Osborne legt verbindingen tussen de verschillende leefbaarheids- en duurzaamheidsopgaven. Wij lijnen partijen collectief op, destilleren uit de verschillende belangen en meningen een gemeenschappelijke ambitie, en zorgen ervoor dat op basis hiervan heldere prioriteiten en keuzes tot stand komen. Zo leidt integraliteit tot een strategie en vervolgens tot actie: uitvoering in programma’s en projecten. Ook daarin zijn wij de (bege)leidende partij, onder meer door afspraken op de juiste manier in contracten te laten landen, de juiste spelers aan boord te krijgen en de beoogde resultaten te behalen.
Of het nu gaat om de renovatie van een ziekenhuis, de herinrichting van een bedrijventerrein, een gebiedsontwikkeling, de aanleg van infrastructuur of waterwerken: wij zorgen ervoor dat duurzaamheid leidend is, dat een project de leefomgeving zo min mogelijk belast of ‑liever nog- er een positieve bijdrage aan levert.
Natuurlijk, een dergelijke integrale aanpak is complex. Maar dat is nu net waar onze kracht ligt. AT Osborne heeft een ervaring van decennia op het gebied van veelomvattende, maatschappelijke opgaven met meerdere belanghebbenden. Dat betekent ook dat wij de betrokken partijen goed kennen; van Rijkswaterstaat, ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen tot aan universiteiten en de zorgsector. Wij spreken dezelfde taal en voelen ons nauw verwant met ‑en medeverantwoordelijk voor- de collectieve maatschappelijke duurzaamheidsopgave.
Bij de integrale, duurzame oplossing en uitvoering van opgaven zet AT Osborne multidisciplinaire en multicompetente teams in. Wij bieden een breed palet aan deskundigheid, met per domein diepgaande kennis. Bovendien zijn wij intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Ons bedrijfspand geldt niet voor niets als het meest duurzaam gerenoveerde rijksmonument van Nederland. Vanuit ons verantwoordelijkheidsgevoel en onze nieuwsgierigheid zijn wij op zoek naar hoe opgaven anders kunnen worden opgelost; voor onze opdrachtgevers, voor de maatschappij en voor onszelf. Op die manier werken wij aan een duurzame leefomgeving, voor ons en voor toekomstige generaties.
Meer informatie

Fanauw Hoppe
Strategisch (juridisch) adviseur AT Lawyers
fanauw.hoppe@atlawyers.nl +31 (0)6 106 983 14 Connect op LinkedIn

Joost Rengers
Managing Consultant
joost.rengers@atosborne.nl +31 (0)6 212 341 34 Connect op LinkedIn