Gezonde samenleving

De enige constante in de gezondheidszorg is verandering. Het aantal kwetsbare, oudere mensen neemt toe.  Het overgrote deel van de kwetsbare mensen woont thuis. Dit vraagt om andere vormen van zorg. Die zorg is gedecentraliseerd en vindt plaats in de wijk. Tegelijkertijd is er technologisch steeds meer mogelijk en wordt de zorg steeds complexer. Hoe verleen je zorg op de juiste plaats, optimaliseer je de zorghuisvesting en verbind je de diverse zorgverleners op een slimme manier? En hoe manage je tegelijkertijd de druk op de kosten, het tekort aan personeel en de roep om duurzaamheid?

De gezonde samenleving bestaat niet alleen bij de gratie van voldoende, goed uitgeruste ziekenhuizen. Het gaat om het complete systeem van betrokken partijen. De schaarse middelen moeten binnen dit systeem zo goed mogelijk ingezet worden om het zorgaanbod zo passend mogelijk in te kunnen vullen en voor iedereen bereikbaar te houden. Er ontstaan andere manieren van samenwerking tussen bestaande en nieuwe partijen. De kostbare zorginfrastructuur in de stad moet vanwege de verstedelijking bereikbaar blijven en gedeeld worden met velen. Tegelijkertijd dient ook een infrastructuur voor een krimpende groep kwetsbare mensen in de periferie in stand te blijven. Technologische ontwikkelingen, onvoorspelbaar als ze zijn, zullen veel nieuwe mogelijkheden en steeds geavanceerdere behandelingen met zich meebrengen. Ze souperen echter ook een groot deel van de budgetten op. De druk op de kosten, het tekort aan personeel en de roep om duurzaamheid voorzien de transitie van een blijvende dynamiek en structurele uitdagingen.

AT Osborne doorziet de complexiteit van deze ontwikkelingen. Wij leveren graag een bijdrage aan gezond zijn, worden en blijven. Vrijwel iedereen is of wordt op enig moment patiënt. Als je de focus verbreedt van gezondheidsproblemen naar de veerkracht van individuen, kun je hen helpen om onder eigen regie een zo goed mogelijk leven te leiden. Daar spelen vele, vaak van elkaar afhankelijke, factoren een rol in. Het gaat om het complete systeem van marktmeesters en beleidsmakers, zorginstellingen, eerstelijnszorg, sturende krachten zoals verzekeraars en gemeenten en betrokken financiële partijen. De schaarse middelen moeten binnen deze gehele constellatie zo goed mogelijk ingezet worden, om het zorgaanbod zo passend en goed mogelijk in te vullen. Dat vraagt om een integrale aanpak.

AT Osborne biedt die integrale aanpak. Wij helpen u bij complexe projecten, met toekomstbestendig huisvestingsadvies, met strategische en financiële vraagstukken, met programma- en projectmanagement en met organisatieadvies en verandermanagement. Inhoudelijke kennis van de zorg en het zorglandschap vormt daarin de rode draad, naast kennis over bouw- en investeringskosten, techniek, medische inrichting, organisatie- en veranderkunde en juridische zaken.

Vanuit onze betrokkenheid kijken wij voorbij de vraag die u ons stelt. Wat zijn de gevolgen voor uw organisatie en wat zijn de gevolgen voor de rest van de gezondheidsketen? Door over schotten heen te kijken, partijen bij elkaar te brengen en uw vraag integraal te benaderen, komen wij tot de optimale oplossing. Wij helpen u bij het bepalen van uw koers en maken het haalbaar door een business case op te stellen, een financieringsplan te maken, een programma te formuleren en zorg te dragen voor de realisatie.

Dankzij een ervaring van decennia beschikt AT Osborne over een diepgaande kennis van de gezondheidszorg. Wij hebben met onze voeten in de modder gestaan en kennen de specifieke uitdagingen en krachtenvelden. Veel van onze consultants zijn zelf werkzaam geweest in de zorg. Zij hebben daardoor daadwerkelijk hart voor uw zaak. En what you see is what you get. Onze mensen die bij u aanschuiven voor het eerste, verkennende gesprek zijn ook degenen die de klus voor u gaan klaren.

Onze kennis over de gezondheidszorg is, behalve op ervaring, gebaseerd op harde feiten. Wij verzamelen, analyseren en combineren gegevens uit openbare en besloten bronnen en passen de uitkomsten daarvan toe op uw vraag. Onze adviezen komen dus niet voort uit algemene trends of onderbuikgevoelens, maar uit Big Data en feitelijke informatie. Wij kennen de zorgbehoefte tot op postcodeniveau, nemen trends waar en smeden het geheel samen tot betrouwbare prognoses. Daar kunt u verder op bouwen om de juiste keuze te maken voor de meest waardevolle inzet van uw schaarse middelen.

Met onze visie, onze mensen en onze aanpak werken wij, samen met u, aan het beheersbaar en daarmee betaalbaar houden van een zeer complexe en maatschappelijk zeer belangrijke sector. Samen met AT Osborne levert u een bijdrage aan een duurzaam gezonde samenleving.