Duurzame leefomgeving
Een duurzame leefomgeving is een van de speerpunten van AT Osborne. Duurzaamheid is niet wat wij doen, maar wie we zijn. We zien dat het zo niet verder gaat. We gebruiken ieder jaar meer van de aarde dan hij aankan: de zeespiegel stijgt, steden warmen op, fossiele energie raakt op. Het moet dus anders! Wij voelen een diepe motivatie om aan deze uitdaging ons steentje bij te dragen.
Over duurzame
leefomgeving
Onze samenleving gebruikt meer van de aarde dan onze planeet aankan. De gevolgen daarvan zijn steeds duidelijker merkbaar. De temperatuur stijgt, extreme droogte en wateroverlast wisselen elkaar af, fossiele energiebronnen raken uitgeput. Als wij onze omgeving ook in de toekomst leefbaar willen houden, is er slechts één conclusie mogelijk: het moet anders.
Waterkwaliteit
Het behoeft geen betoog: water is van levensbelang. Grondwater vormt in Nederland een groot deel van de drinkwatervoorziening. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in de voedselproductie. Oppervlakte- …
Gebiedsontwikkeling
Van woonwijken tot haventerreinen, van stationsgebieden tot watergebonden zones: gebiedsontwikkelingen zijn divers en veelzijdig. Hetzelfde geldt voor de …
Omgevingskwaliteit
De fysieke omgeving bestaat uit tastbare voorzieningen zoals wegen, fietspaden, parken en gebouwen. De kwaliteit daarvan is medebepalend voor de kwaliteit van leven. Minder tastbaar, maar minstens …
Biodiversiteit
Verschil moet er zijn. Dat geldt zeker voor de natuur. Biodiversiteit ‑de verscheidenheid aan dieren, planten en insecten- is van essentieel belang voor ons voortbestaan.
Circulariteit
AT Osborne wil bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Een belangrijk onderdeel daarvan is circulariteit: verstandig omgaan met materialen en grondstoffen, op een manier die onze planeet …
Innovatie en aanbesteding
In de sector bouw en infra worden de opgaven de laatste jaren steeds complexer. Zo wordt bij (ver)bouwprojecten in de zorg steeds vaker ook de levering van …
Energietransitie
Van energievoorziening op basis van fossiele brandstoffen naar energievoorziening op basis van duurzame bronnen: dat is de kern van de opgave van de energietransitie. De ene achterliggende reden is …
Berichten Duurzame leefomgeving
De Warren gaat bouwen
De Warren gaat 36 duurzame sociale- en middeldure......
Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef
De Europese doelstelling om in tien jaar tijd 35 miljoen......
Integraal prioriteren van opgaven
In ons dagelijks leven ‘moeten’ we van alles......
Portfolio Duurzame leefomgeving
Maak kennis met ons team Duurzame leefomgeving

Joost Rengers
Managing Consultant
joost.rengers@atosborne.nl +31 (0)6 212 341 34 Connect op LinkedIn

Judith Steltman
Marketing & Communicatie
judith.steltman@atosborne.nl +31 (0)6 215 177 68 Connect op LinkedIn