Gebiedsontwikkeling

Van woonwijken tot haventerreinen, van stationsgebieden tot watergebonden zones: gebiedsontwikkelingen zijn divers en veelzijdig. Hetzelfde geldt voor de functies, ambities en bijbehorende uitdagingen. Het gaat om wonen en/of werken, leefbaarheid, bereikbaarheid aangevuld met steeds urgentere opgaven op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie, circulariteit, mobiliteit en biodiversiteit. De Omgevingswet komt eraan, het aantal belanghebbenden is groot en de fysieke ruimte wordt steeds schaarser.

Gebiedsontwikkeling is daarmee per definitie complex en biedt tegelijkertijd enorme kansen. Kansen om meerwaarde te creëren door ambities en opgaven te bundelen, gelijktijdig aan te pakken en optimaal tot stand te brengen. Dat levert financiële voordelen op in de vorm van gedeelde investeringen en hogere opbrengsten. Maar er is ook maatschappelijke winst, in de vorm van meer draagvlak en concrete bijdragen aan diverse (klimaat)doelstellingen en een gezonde leefomgeving.

Deze voordelen worden behaald door gebiedsontwikkelingen integraal te benaderen. AT Osborne helpt opdrachtgevers om de integraliteit inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Wij brengen in kaart wat en wie er schuilgaan achter een opgave en welke kansen er liggen. Wij maken integrale afwegingen en brengen partijen, belangen, doelen en middelen samen. Dat geheel combineren wij tot een breed gedragen plan, een integrale business case en een daadkrachtige project- of programma-organisatie. Daarmee maken wij ambities realiteit.

Met deze aanpak ondersteunt AT Osborne overheden in hun regierol bij meervoudige opgaven. Dankzij onze jarenlange ervaring kennen wij de spelers en de processen en zijn wij de onafhankelijke spil tussen alle partijen. Onze rolinvulling is veelzijdig. We zijn de project- of procesmanager, de projectdirecteur of de omgevings- of programmamanager. Ook werken wij vanuit een meer adviserende of reflectieve rol, om de opdrachtgever een spiegel voor te houden. Wij zijn de partij die samen met de opdrachtgever extra meters maakt zodra ontwikkelingen dreigen vast te lopen of de complexiteit de pan uit rijst. Wij lopen niet weg voor moeilijke projecten, maar zoeken altijd naar de kans om de wereld een stukje beter te maken. Een Osborner in uw organisatie is gesprekspartner voor het management én de uitvoering; voor de inhoudelijk expert én voor de procesregisseur. Een Osborner is betrouwbaar, deskundig, bevlogen en volhardend.

AT Osborne staat voor de integrale benadering. Opgaven dienen niet naast elkaar opgelost te worden. Je moet ze bundelen en meerwaarde creëren. Dat kost tijd, om in de planvormingsfase alles goed te onderzoeken en te overdenken. Maar dat betaalt zich terug in heldere prioriteiten, begrip bij de omgeving en uiteindelijk een mooier en gedragen eindresultaat. Een resultaat dat onze leefomgeving beter en gezonder maakt en dankzij de combinatie van opgaven ook duurzamer. Een goede, integrale gebiedsontwikkeling vormt een oplossing voor onze huidige opgaven en is toekomstige problemen voor.

Mobiliteitshubs

Onder meer overheden, projectontwikkelaars en OV-bedrijven zien mobiliteitshubs als een kansrijk middel om de mobiliteitstransitie te versnellen, en de woningbouwopgave te ondersteunen. Maar wie neemt de lead en hoe? Dat is waar wij onze opdrachtgevers graag mee helpen.