Wat er om ons heen gebeurt
AT Osborne adviseert over governance spoorbeveiliging regio Den Haag/Rotterdam
De spoorbeveiliging van de RandstadRail bereikt het einde van haar levensduur. Hoe verbeter je de spoorbeveiliging? In regio Den Haag/Rotterdam vraagt dat om slimme keuzes én duidelijke governance.
Lancering modelovereenkomst Kost+ voor de bouwsector
Een eerlijke, gelijkwaardige en effectieve contractvorm die samenwerking versterkt én voor iedereen toegankelijk is? Samen met Rozemond Advocaten en Duet Advocaten ontwikkelden we de modelovereenkomst Kost+.
‘Met kennisuitwisseling via Blue Deal versterken we én leren we van het waterbeheer in Ethiopië’
Wat levert internationale kennisdeling op voor toekomstbestendig waterbeheer? Lees wat onze waterexperts Leonie Botjes en Leen Oosterom meenemen uit hun werkbezoek aan Ethiopië.
Tips tegen tunnelvisie op mobiliteitshubs
Hoe doorbreek je de tunnelvisie van inwoners op mobiliteit? In deel twee van de reeks ‘De ruimte ligt op straat’ delen collega Rachelle Weerts en gedragsveranderspecialist Rick Baggermans hun inzichten en laten zien hoe je met slimme interventies inwoners in beweging krijgt
Schiphol sluit zich aan bij NETLIPSE voor kennisuitwisseling in Europese infrasector
Als nieuwe partner van NETLIPSE versterkt Schiphol het Europese netwerk voor kennisuitwisseling rond grote infrastructurele projecten. Lees meer over hoe deze samenwerking de impact en reikwijdte van het netwerk vergroot.
AT Osborne pakt programmadirectie op voor Zuid-Limburg Bereikbaar
AT Osborne-collega Manuel Dijkstra is benoemd tot nieuwe programmadirecteur van Zuid-Limburg Bereikbaar. Welke uitdagingen liggen er en welke ambities heeft hij om de regionale samenwerking op het gebied van mobiliteit te versterken?
Wat vindt de wijk van een hub?
De mobiliteitshub: ideaal op papier, maar wat vindt de omgeving er eigenlijk van? In deze eerste blog uit de reeks 'De ruimte ligt op straat' onderzoekt collega Jim Hoogenboom hoe bewoners in Utrecht omgaan met hun wijkhub.
Hoe verenig je woningbouw, economische groei en groen met bestaande en toekomstige externe veiligheidsrisico’s?
AT Osborne organiseerde samen met AVIV, in opdracht van het ministerie van I&W, kennissessies voor gemeenten over aandachtsgebieden binnen de Omgevingswet. Ontdek de waardevolle inzichten uit de praktijk.
‘Programmamanagement is snel schakelen, soms een stap terug doen en het zien en benutten van kansen’
Programmamanagement is meer dan plannen en coördineren. Het draait om verbinden, koers houden én het lef om het ongemakkelijke bespreekbaar te maken. Programmamanager Niels Driessen laat in Rijnsburg Noord zien hoe je belangen bij elkaar brengt en waarom autonomie daarbij onmisbaar is.
Uniek concept: toekomstbestendige labs
Hoe ontwerp je een lab dat meegroeit met de zorg en wetenschap van morgen? In het RDC ADORE van Amsterdam UMC laten we zien hoe flexibiliteit, duurzaamheid en slim ontwerp samenkomen in een toekomstbestendig concept.
Hoe kun je als gemeente groenbeleid borgen in je omgevingsplan?
Meer groen in de stad helpt tegen hitte, wateroverlast en biodiversiteitsverlies. Maar hoe veranker je dit in je omgevingsplan? Juriste Rosalinde Siewers laat zien welke juridische mogelijkheden gemeenten hebben om natuurinclusief beleid te borgen.
Koepelrapport KRW biedt handvatten voor bestuurlijke besluitvorming waterkwaliteit
Nederland dreigt de KRW-doelen voor 2027 niet te halen, zo blijkt uit de tussenevaluatie. Maar hoe staan we er nu écht voor en welke extra maatregelen zijn noodzakelijk? AT Osborne vertaalde technische, juridische en bestuurlijke inzichten naar concrete handvatten voor actie.