Geertje van Engen:
‘Ook al zit je nog zo lang in een project, AT Osborne blijft mijn thuisbasis’

Thuis bij AT Osborne

Bijna vier jaar lang was ze actief in het programma Bruggen en Kademuren van de gemeente Amsterdam, maar ondanks de vele jaren en lange dagen in Amsterdam voelt ze zich nog steeds een ‘Osborner’. “Ook al zit je nog zo lang en intensief in een project, toch blijft AT Osborne mijn thuisbasis”, vertelt Geertje van Engen.

De 33-jarige is nu sinds 2015 werkzaam bij AT Osborne als adviseur. Tijdens haar afstudeerproject van de studie Technische Bestuurskunde aan de TU Delft kwam ze voor het eerst in aanraking met haar werkgever. “Van de dertig ‘experts’ die ik interviewde voor mijn onderzoek, kwamen er wel een stuk of acht van AT Osborne. Ik vond het leuke mensen, met interessante rollen en een verfrissende kijk op zaken.”

Ideale mix

Dat beeld is na acht jaar nog niet verdwenen. “Ik kom graag naar kantoor in Baarn om kennis uit te wisselen met collega’s of samen over een project of situatie na te denken. Veel collega’s hebben een technische studieachtergrond, allemaal zijn we gericht op de inhoud, misschien een tikkeltje nerdy af en toe, maar we zijn allemaal in staat om zaken in een breder perspectief te plaatsen en oog te hebben voor de verschillende belangen en politieke gevoeligheden in ons werk. Een ideale mix.”

Zelf heeft ze haar kwaliteiten al voor diverse projecten ingezet. Vaak langdurige trajecten, zoals bij EurekaRail, een verkenning naar treindiensten tussen Eindhoven en Düsseldorf en Aken. “Samen met nog een collega zaten we in het projectmanagementteam, tussen de opdrachtgevers en het ingenieursbureau in. We vertaalden enerzijds de vraag van de opdrachtgever in concrete werkpakketten voor het ingenieursbureau en we maakten anderzijds een vertaalslag van de technische rapportages van het ingenieursbureau naar beslisdocumenten voor bestuurders. De ene dag zat ik met een expert in vervoers- of capaciteitsanalyses mee te denken, gebogen over Excel. De andere dag zat ik met de gedeputeerden van de provincies om tafel om het onderzoek toe te lichten. Dat was een leuke combinatie.”

Betrokken

Daarna ging ze onder andere aan de slag voor het programma Bruggen en Kademuren in Amsterdam. Daar kwam ze binnen als adviseur om het programmaplan mede op te stellen, later werd ze actief als directiesecretaris en taakveld manager programmasturing. “Een mooi compliment kwam van een collega die pas na maanden doorhad dat ik een externe was. Ja we zijn van AT Osborne, maar we zijn net zo betrokken als onze opdrachtgevers; we willen het beste voor een project.”

Vaak zit ze een aantal dagen per week bij de opdrachtgever, de dagen en uren die overblijven worden gevuld met andere, kleinere, adviesopdrachten en interne zaken. Zo is Geertje actief bij de personeelsvereniging van AT Osborne. “Het is leuk om in een opdracht van drie tot vier dagen per week de diepgang te zoeken, mee te draaien in een team en zogezegd met ‘je poten in de klei’ te staan. Maar het is ook verfrissend om één dag per week met iets heel anders bezig te zijn. Bijvoorbeeld een adviesopdracht of een projectreview voor een andere klant. Of interne AT Osborne werkzaamheden, zoals de organisatie van een klantendag, artikelen schrijven, met collega’s meedenken over een casus of de organisatie van activiteiten met de personeelsvereniging.”

Alles uit de kast

Iedere maand organiseert die personeelsvereniging (PV) een activiteit. Van de jaarlijkse Sinterklaasviering tot de autorally waarbij collega’s alles uit de kast halen. “Niet alleen de auto’s worden aangekleed, ook collega’s doen hun best met outfits. Het is een enorm regelwerk met het uitzetten van de route, maar wel een waanzinnig leuke dag.” Ook diverse workshops en sportieve activiteiten staan regelmatig op het programma van de PV. “Behalve dat AT Osborne een plek is waar je volop aan de slag kunt met inhoud en uitdagende projecten, is er ook veel ruimte en tijd voor het persoonlijke. Activiteiten helpen daarbij, om elkaar beter te leren kennen en voor het ‘AT Osborne thuisbasis-gevoel’.”