Lieke Fransen:
‘Bij AT Osborne is er vrijheid en ruimte om te doen waar je energie van krijgt’

Trainer van een interne Academy-training, trekker van de CO2-prestatieladder en bezig met het opzetten van een acquisitiecafé. Het zijn maar drie van de vele nevenactiviteiten waar consultant Lieke Fransen zich mee bezig houdt binnen AT Osborne. “Je krijgt hier de vrijheid en ruimte om te doen waar je energie van krijgt”, vertelt de 25-jarige enthousiast.

Met een master Urban, Port and Transport Economics op zak ging Lieke in corona-tijd op zoek naar een werkgever. Tijdens haar studie Economics and Business Economics maakte ze al zijdelings kennis met AT Osborne. Ze omschrijft zichzelf als een ‘bezig bijtje’ en bij een toekomstige werkgever zocht ze dan ook naar kansen om zich te ontplooien. “Tijdens mijn studie was ik ook al werkstudent, hielp ik mee aan projecten voor kansarme basisschoolleerlingen en ik sport veel. Ik hoopte die dynamiek en die kansen ook te vinden bij een adviesbureau zoals AT Osborne”, vertelt ze.

Kennismaken

Ze startte als consultant op het gebied van mobiliteit in november 2020. “Het was de tweede coronagolf en een gekke periode om te starten. Maar ik ben als nieuweling goed opgevangen. Regelmatig belden er collega’s, had ik gesprekken met mijn mentor.” Ze pakte diverse activiteiten op. Zoals het organiseren van de jaarplansessies in 2020 en 2021. “Op die manier leerde ik meteen super veel mensen kennen. Niet alleen van mijn eigen adviesgroep, maar ook anderen uit de organisatie.”

Café

Op dit moment is ze vooral actief als trainer van de Academy-training project- en processturing en bezig met het opzetten van een interne cursus over de Omgevingswet, de CO2-prestatieladder en de organisatie van het acquisitiecafé begin 2023. “Dat komt voort uit gesprekken met collega’s. De meeste consultants zijn sterk op de inhoud, acquisitie klinkt voor velen spannend. Daarom een ‘café’ om op een laagdrempelige manier met elkaar te bespreken waar je tegenaan loopt als je met klanten om de tafel zit.”

Ontwikkeling

Lieke erkent dat het tijd kost om zich bezig te houden met de nevenactiviteiten. “Maar ik krijg er heel veel energie voor terug. Ik word blij van deze afwisseling. En het helpt mij ook in mijn ontwikkeling. Ik spreek nu veel andere collega’s, we sparren op een informele manier en dat versterkt ook mijn advieswerk.”
Verder wordt er in haar werkweek, net zoals bij alle collega’s, tijd ingeruimd voor persoonlijke ontwikkeling en interne activiteiten. “Bij AT Osborne is de vrijdag meestal leeg voor dit soort zaken. Er wordt bewust tijd vrijgemaakt om van elkaar te leren, de organisatie te versterken, jezelf te ontwikkelen. Hoe ik die tijd invul dat is mijn persoonlijke verhaal.”

‘De nevenactiviteiten versterken ook mijn advieswerk’