AT Osborne doet mee aan Week van de Circulaire Economie

Geplaatst op 11 maart 2024

In de Week van de Circulaire Economie delen organisaties hun inspanningen voor duurzaamheid en circulariteit. Ook AT Osborne wil een steentje bijdragen en doet mee aan deze week. Met het delen van tips en adviezen, om anderen te inspireren en te motiveren stappen te zetten naar een duurzame toekomst. Maar ook door echt wat te doen, met de ondertekening van het manifest ‘Circulair bouwen: Het Nieuwe Normaal’, een initiatief van Cirkelstad.

Circulair bouwen: Ondertekening manifest Het Nieuwe Normaal

Waarom doet AT Osborne mee?

Verduurzamen staat bij AT Osborne hoog op de agenda. Door deel te nemen aan dit evenement, laten wij zien dat wij ons bewust zijn van de impact die wij maken, in onze opdrachten, maar ook in onze eigen bedrijfsvoering. Wij werken actief aan oplossingen die bijdragen aan een circulaire economie. In de Week van de Circulaire Economie delen wij onze expertise en ervaring en inspireren anderen om soortgelijke stappen te zetten richting een meer duurzame toekomst.

Waarom is circulariteit belangrijk?

Voor AT Osborne is circulariteit geen optie, maar een noodzaak. Wij zien een toenemende druk op natuurlijke hulpbronnen en de urgentie om de manier van produceren en consumeren te veranderen. Circulariteit biedt een alternatief, dat niet alleen de uitputting van hulpbronnen tegengaat, maar ook de CO2-uitstoot vermindert en nieuwe economische kansen creëert.

Met circulariteit kunnen we vooruitgang boeken richting de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het bevorderen van duurzame consumptie en productie (SDG 12) en het bouwen van veerkrachtige infrastructuur (SDG 9) zijn bijvoorbeeld doelstellingen die kunnen worden bereikt door circulariteit te omarmen.

Handige tips om zelf aan de slag te gaan

Wil je met je organisatie zelf aan de slag met circulariteit? Wij geven je graag wat handige tips.

Het Nieuwe Normaal

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Cirkelstad namen het initiatief voor het programma ‘Samen versnellen’. Het Nieuwe Normaal (HNN) is een nieuwe, gedragen standaard met ambitieuze, haalbare prestaties op circulair bouwen. Met HNN maken betrokken partijen werk van één taal voor circulair bouwen. Daarmee zorg je dat opdrachtgevende en opdrachtnemende partijen elkaar begrijpen: wat doen we en hoe leveren we het op? Met de ondertekening van het manifest ‘Circulair bouwen: Het Nieuwe Normaal’ laten wij zien dit initiatief te steunen. Daarnaast nemen wij de richtlijnen mee in de adviezen aan onze opdrachtgevers.

Voor AT Osborne is deelname aan de Week van de Circulaire Economie een kans om bij te dragen aan de transitie naar een meer circulaire samenleving.

Meer weten?

Lees ook onze papers: circulair bouwen: samen versnellen naar een circulaire bouwomgeving en duurzaamheid in de gebouwde omgeving of ga aan de slag met de tips uit onze infographic. En lees het artikel waarin wij vertellen waarom wij stappen zetten naar een BCorp certificering.