CMF officieel geopend

Geplaatst op 21 november 2019

Op donderdag 21 november was de officiële opening van de ‘Clean Manufacturing Facility’ (CMF) van Eriks Nederland in Alkmaar.

De CMF is een geheel zelfvoorzienend en vrijstaand complex, gebouwd in de bestaande productiehal. Het complex bestaat grotendeels uit meerdere transparante cleanrooms, sluizen en technische ruimten, met verschillende ISO klassen, verdeeld over twee lagen van ruim 1600m2. Het sluit perfect aan op de productieprocessen in de hal zelf. Om dit mogelijk te maken is een vrijstaande staalconstructie gemaakt met een betonvloer over het volledige oppervlak met daarnaast een beloopbare tussenvoer voor service aan de imposante luchtbehandelingsinstallatie.

Met de opening van deze nieuwe productiefaciliteit brengt Eriks Alkmaar een duidelijke scheiding aan tussen normale en geconditioneerde productie. Hiermee voldoet Eriks volledig aan de vereisten van klanten in de semicon, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. AT Osborne wenst Eriks heel veel succes met deze schitterende nieuwe productiefaciliteit.

CMF Alkmaar cleanroom

Rol AT osborne

AT Osborne maakte het programma van eisen, begeleidde de contractering van de ontwerpers en de ontwerpfase, verzorgde de aanbesteding van de aannemer, deed het kosten management en ondersteunde de directie tijdens de uitvoering tot en met de oplevering.