Raamovereenkomst luchtvaart voor Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Geplaatst op 26 augustus 2022

Samen met drie andere partijen gaat AT Osborne de komende 4 jaar aan de slag om een bijdrage te leveren aan de toekomst van het luchtvaart- en luchthavenbeleid in Nederland.

De combinatie van de bedrijven Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, Ecorys en AT Osborne onder leiding van NACO, Netherlands Airport Consultants en Royal HaskoningDHV is gekozen om advies en expertise te leveren voor IenW op het gebied van luchtvaartgerelateerde kwesties.

Manuel Dijkstra zegt daarover: “Voor AT Osborne is dit een unieke kans om onze kennis en kunde op het gebied van project- en stakeholdermanagement in te zetten in een politiek gevoelige beleidsomgeving. Daarnaast sluit het type opdrachten goed aan op ons focusgebied duurzame leefomgeving.”

Binnen het akkoord worden de komende vier jaar meerdere opdrachten aanbesteed. De afspraak bestaat uit verschillende pakketten over diverse publieke belangen binnen de luchtvaart zoals veiligheid, connectiviteit, milieu, duurzame leefomgeving en innovatie. Daarnaast zijn er pakketten op het gebied van project- en programmamanagement en omgevingsmanagement.

Wij zijn trots om geselecteerd te zijn voor deze raamovereenkomst. Wij kijken ernaar uit om met onze gecombineerde expertise een bijdrage te leveren aan de toekomst van het luchtvaart- en luchthavenbeleid om zo een gezonde balans te bereiken tussen welvaart en leefbaarheid in Nederland.

Voor AT Osborne is het raamcontract luchtvaart erg interessant omdat het ministerie naast specialistische adviesbureaus nadrukkelijk op zoek is naar partijen met bredere kennis en ervaring in het ruimtelijk domein. Binnen de pakketten zijn voor ons met name opdrachten interessant die gaan over duurzame leefomgeving, integrale mobiliteitsbenadering, project- en omgevingsmanagement en audits-evaluaties. Opdrachten die ook samenhangen de ambities uit het nieuwe regeerakkoord.

Het raamcontract zal per 1 september 2022 ingaan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Manuel Dijkstra en Iris Gerrevink.