Paper: Het Nieuwe Studeren

Geplaatst op 13 maart 2020

Waar het ene frisse kantoorconcept na het andere wordt uitgerold op de werkvloer, zo staat nu ook het hoger onderwijs en haar voorzieningen vooraan in de rij om te flexibiliseren. Uit een inventarisatie van visiestukken van Nederlandse universiteiten blijkt dat thema’s als ontmoeten, digitalisering en de snel veranderende context binnen het onderwijs on top of mind zijn bij menig campusmanager. Een situatie waar dit alles samenkomt is ‘Het Nieuwe Studeren’.

Deze vorm van onderwijsinnovatie zet het inspireren, stimuleren en betrekken van de student centraal. Actief leren zorgt voor onder andere een hoger leerrendement, haalt daarnaast de student uit die algemene, anonieme zone achterin de collegezaal en zet de docent in het middelpunt zonder voor- en achterkant van een lesruimte te definiëren. Deze lay-out nodigt uit tot en bevordert de interactie tussen student-student en student-docent.

Download nu!

Nieuwsgierig naar de effecten hiervan op de huisvesting van formeel en informeel leren? Download dan de Paper Het nieuwe studeren over deze ontwikkelingen.

Al onze papers bekijken? Dat doe je hier.