Home/Floris Bakermans
Floris Bakermans

Over Floris Bakermans

Floris Bakermans

Consultant
+31 (0)6 253 181 21 Connect op LinkedIn
Floris is manager, adviseur en trainer bij mobiliteits- en infrastructuurprojecten en programma’s. Hij heeft ruime ervaring met vraagstukken binnen een dynamische maatschappelijke en politiek gevoelige context. Zowel bij verschillende Ministeries, Provincies en uitvoeringsorganisaties zoals Rijkswaterstaat en ProRail. Hij fungeert regelmatig als spin in het web om draagvlak te creëren bij betrokkenen. Van internationaal (NETLIPSE) tot lokaal (gemeente), van Minister tot keukentafel. Hierin weet hij stakeholders –publiek en privaat- te committeren en te verbinden.
Floris heeft ervaring binnen het Beter Benutten programma als contract- en omgevingsmanager binnen De Verkeersonderneming Rotterdam. Hier was hij was mede verantwoordelijk voor het managen van innovatieve prestatiecontracten en het in de markt zetten van Mobility as a Service (MaaS). Voor het Ministerie van Infrastructuur & Milieu was hij betrokken bij de coördinatie en voorbereiding van de OV-Chipkaart, dossiers Spoorwegveiligheid en de parlementaire enquête naar de Fyra. Voor ProRail heeft hij o.a. samen met andere medewerkers van ProRail en NS Stations stappen gezet om de veiligheidstaken in de Stations & Transferomgeving verder te optimaliseren en werkprocessen te stroomlijnen. Voor RWS heeft hij eerder als risicomanager en auditor opgetreden t.b.v. een collegiale toetsing van regionale Verkeerscentrales in het kader van de ROVM Mobiliteitsaanpak.
De kennis en ervaring die Floris vanuit verschillende opdrachtgevers en opdrachtnemersrollen heeft opgebouwd deelt hij graag met anderen. Zo verzorgd Floris voor meerdere publieke opdrachtgevers diverse ontwikkelingstrajecten op het gebied van professioneel opdrachtgeverschap, politiek bestuurlijke gevoeligheid en omgevingsbewust sturen & beïnvloeden.

Deel­mo­bi­li­teit en MaaS als duur­za­me en ver­ant­woor­de opties

2020-11-24T10:45:44+01:0017 juni 2020|

De impact die veranderingen in onze mobiliteit kunnen hebben is de afgelopen maanden duidelijker geworden dan ooit. Minder auto’s op de weg, een verandering van modaliteiten en een overstap naar meer thuiswerken. Met als gevolg minder files, minder uitstoot en meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Niet alleen in de steden, maar ook daar buiten. Deze tijd laat dan ook zien waar er kansen liggen en welke uitdagingen binnen mobiliteit een extra boost hebben gekregen.

‘Slim­me Reis!’ alter­na­tief voor auto­ver­keer A2

2020-07-06T15:51:40+01:0027 augustus 2018|

Slimme Reis! is van start gegaan, een campagne die forenzen op de A2 tussen Weert en Eindhoven beloont als ze vaker de auto laten staan. Door over te stappen op de fiets of het OV, vaker thuis te werken of na 19.00 uur te reizen. Doel van campagne is om de doorstroming op en rond de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbeteren en loopt nog tot en met 2020. AT Osborne is betrokken bij de opzet en uitvoering van deze campagne.

Ga naar de bovenkant